O nama

Carpe Diem! Svaki dan je jedan i jedinstven. Iskoristite ga! Bilo da je to na poslu ili u slobodno vreme, učinite da vam svaki dan bude jednako važan. Uživajte u jelu i piću, u sjajnim aktivnostima, u novim avanturama, u svakom danu i svakom minutu.

 

Predstavljamo vam širok spektar tema koje vam ujedno mogu biti zanimljive, ali i od koristi. Pridružite nam se u sjajnom putovanju zvanom život!

 

Često smo nesrećni jer nas muče brige iz prošlosti ili unapred strepimo od onog što bi moglo da nam se dogodi u budućnosti. A, zapravo, trebalo bi da živimo danas, jer nam samo danas i pripada.


Koji je to najbolji način da se iskoristi dan? Da li on podrazumeva čist hedonizam – uživanje u hrani i vinu koje je neko drugi spremio u prelepom ambijentu neke letnje bašte ili panoramskog restorana nakon posete spa centru? Ili možda podrazumeva razgovor na temu nedavno pročitane knjige, međuljudskih odnosa, psihologije ličnosti, dekoracija za venčanje ili predstojećih praznika? Ili se dan najpotpunije može iskoristiti sasvim suprotno prethodno navedenom – uz samostalno pripremanje hrane za porodicu i prijatelje za večeru na kojoj ćete služiti svoje vino ili domaću rakiju, uz posao koji od vas zahteva i organizaciju i dekoraciju ili pisanje bloga o temama koje su vam bliske?

 

Organizacija i dekoracija


Kako se najbolje organizovati kad je dan prepun obaveza? Ko nam u tome može pomoći? Da li su to virtuelni asistenti koji će ugovarati sastanke i odgovarati na elektronsku poštu? Da li su to vredne žene koje će nam s vremena na vreme pomoći da sredimo stan ili kuću? Da li su to majstori od poverenja? Da li su to roditelji, bake i deke, koji su uvek tu za nas?


Kako se spremamo za proslave? Ko nam priprema ili dostavlja hranu? Ko se bavi muzikom i dekoracijom prostora? Gde nabavljamo poklone i cveće za venčanja, slave i rođendane? Može li se sve obaviti online ili je ponekad i živa reč presudna?


Ako ste se ikad do sad susreli sa bar jednom ovakvom situacijom, a sigurni smo da jeste, pišite nam o izazovima organizacije. Ako se profesionalno bavite organizacijom ili dekoracijom, pokažite nam kako da u tome, uz vašu pomoć, budemo što uspešniji.

 

O ukusima vredi ili ne vredi raspravljati


De gustibus non es disputandum, kaže stara latinska poslovica. Možda je ukus sasvim subjektivna stvar i o stvarima ukusa ne vredi raspravljati. Ali, kada je reč o ukusnoj hrani i dobrom vinu, onda se bar donekle možemo raspravljati kako se i gde nešto sprema, ako ne možemo raspavljati o tome šta je bolje.


Koja to hrana nosi mirise detinjstva? Koja vas vraća na egzotična letovanja? Koja vam čula budi? I čije ruke i lice vidite dok je sprema?


Kada ste pri put probali vino ili naučili da u svetu vina nije baš sve crno i belo? Zašto je Muskat nekad bio bolji? Ko je sedeo sa vama onda jednom kad ste neiskusno degustirali Porto?


Zašto je vaš podrum vina tako poseban? Koji su vas gosti posetili i zašto treba i ostali da vas posete? Zašto etno kuhinja u vašem restoranu? Odakle ideja da služite samo indijsku ili meksičku hranu? Zašto sve više ljudi kupuje vašu domaću hranu? Zašto je roštilj uvek “in”?

 

Odmor za dušu i telo

 

Živi se brzo i stresno. Malo vremena ostaje za odmor, a ne znamo za čim više žudimo ni da li nam je potrebniji fizički ili psihički odmor.


Koji su načini na koje se vi odmarate? Da li su to šetnje po parku ili pored reke? Kada vam i sa kim prija razgovor? Da li je razgovor sa psihoterapeutom i dalje tabu tema? O čemu ne volite ni sa kim da razgovarate?


Koje su to banje, letovališta ili ski centri gde se uspeli da se odmorite u potpunosti?


Koja vas je knjiga oduševila, film rasplakao, a predstava nasmejala i zašto?


Šta vas čini posebnim među mnoštvom kozmetičkih salona, sportskih centara i vežbaona ili centara za masažu? Gde se vaši putnici najlepše provode? Zašto gosti kod vas uživaju?


Mnogo je pitanja i mnogo se neobičnih i inspirativnih priča iza njih, verujemo, krije. I zato samo napred, carpe diem ili seize the day. Portal Uhvati dan i tim Nbgcreator vas pozivaju da sa nama podelite svoje iskustvo.